Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE

Brodski pod

Autor 
Ocenite ovaj članak
(1 Glas)

Brodski pod je jedna od najkvalitetnijih podnih obloga jer je izrađena od punog drveta. Za izradu ove vrste podne obloge obično se koristi hrastovo drvo, jasen i orah. Svojim rustičnim izgledom i prefinjenim dizajnom oplemenjuje prostor u koji se unosi. S obzirom da se radi o prirodnom materijalu, odnosno drvetu, veoma povoljno utiče na zdravlje ljudi koji žive u tom prostoru. Uglavnom se radi o izuzetno kvalitetno urađenom i obrađenom materijalu, pa tako bez obzira što se koristi od davnina i smatra se jednim od najstarijih načina pokrivanja podova, nikada ne gubi na lepoti i kvalitetu te tako zadovoljava i najmodernije arhitektonske i dizajnerske zahteve. U zavisnosti od toga od kog je drveta napravljen može se naći u vise boja, pa se tako vrlo lako uklapa u bilo koji enterijer. Brodski pod je lak za postavljanje, pogotovu za široke površine jer su daske uglavnom velikih dimenzija i variraju od 15 do 20mm debljine, od 90 do 200mm širine i dužine od 500 do 2000mm.

Brodski pod se postavlja veoma jednostavno ali se moraju poštovati određeni zahtevi u pogledu standarda materijala koji se koristi. Površina na koju se postavlja mora biti čista, suva i ravna. Potrebno je postaviti izolacioni materijal koji je efikasan kod uklapanja, koji čuva toplotu i štiti od buke i vlage. Podlogu od letvica koja idu ispod dasaka brodskog poda, potrebno je dobro učrvstiti kako bi se postigla što bolja izolacija i dugotrajnost. Postavljanje samih dasaka vrši se u odnosu na pad svetlosti. Na taj način sam izgled poda dolazi do izražaja kao i prostorija. Prilikom postavljanja ne bi trebalo da bude problema jer se svi žlebovi kod dasaka savršeno uklapaju jedan u drugi po strogo utvrđenim standardima. Zbog velikih dimenzija dasaka, potrebno ih je lepiti najkvalitetnijim dvokomponentnim lepkovima. Takođe je poželjno koristiti ovlaživače vazduha kako bi relativna vlažnost vazduha bila po standardima koje je proizvođač utvrdio. Ovakvim načinom postavke izbegnuto je hoblovanje i brušenje.

Pored toga što se lako ugrađuje, takođe se veoma jenostavno i održava. Pod je dovoljno prebrisati suvom krpom ili nekim sredstvom za održavanje namestaja, a nikako vodom ili vlažnom krpom.

U koliko se pridržavate svih ovih uputstava koja se odnose na postavljanje i održavanje brodskog poda, ovaj plemeniti podni pokrivač trajaće veoma dugo i biti ukras vašeg doma.

 

Pročitano 876 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar