Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE

Postavljanje laminata

Autor 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Laminat predstavlja jedan od vodećih podnih obloga poslednjih godina. Zbog svog dizajna, cene i mogućnosti da imitira skoro svaku vrstu materijala, pogodan je i zbog njegove lake ugradnje.

Naime, pre same ugradnje, potrebno ga je, kao i skoro svaku vrstu podne obloge, ostaviti minimum 48.sati da odstoji u prostoriji u koju će biti montiran, kako bi se što bolje prilagodio temperaturi. S obzirom da je laminat “plivajuća “ podloga, pre postavke moraju biti urađene neke provere. Naime, podloga na koju će biti postavljen, mora biti suva, čista i ravna. Vlažnost podloge mora maksimalno biti 2%, a temperature sobe u kojoj će se nalaziti ne preko 28˚C.

Laminat se može postavljati preko svake vinilne podloge, parketa, pločica, pa je zbog toga poželjno da se pre postavke provere da li je podloga ravna, ili ako je parket u pitanju, da li su sve daske prave i bez većih rupa između njih. Ako ugrađujete laminat u prostoriju sa podnim grejanjem obratite pažnju na to kolika će biti temperatura na površini. Laminat se može ugrađivati preko betona ili nekog drugog materijala, ali nije poželjno da se ugrađuje preko grejne folije koja je postavljena na beton, osim u slučaju ako proizvođač podnog grejanja nije drugačije precizirao.

Samo postavljanje je veoma prosto, s obzirom da se postavlja takozvanom “klik”metodom. Dugačka strana daske se postavi na pod i spoji sa drugom daskom. Kada se čuje klik, spajanje je završeno. Preporučuje se da se daske postavljaju po dužini u pravcu svetlosti kako bi se postigao bolji izgled.

 

Pročitano 481 puta
Više iz ove kategorije « Laminat Bambusov parket »
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar