Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE Vaša Firma OVDE

Aluminijumska stolarija

Autor 
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U današnje vreme , aluminijumska stolarija , zajedno sa PVC stolarijom, skoro je potpuno preuzela primat u savremenom građevinarstvu, u odnosu na drvenu stolariju. Zbog svog izuzetnog kvaliteta i dugotrajnosti, jednostavnog i minimalnog održavanja, aluminijumska stolarija je skoro nezamenljiva , ako želimo kvalitet u svom okruženju, pa je samo cena ta koja ostaje prepreka za pojedine klijente.

Ovu vrstu stolarije karakteriše čvrstoća i postojanost, lagana konstrukcija, savršenstvo kod završne obrade, fantastične termoizolacione sposobnosti. Naročito je pogodna za zastakljivanje vecih površina. Aluminijumsku stolariju, takođe karakterišu visok nivo protivprovalne zaštite, dakle sigurnost, pa je zato nezamenljiva kod zastakljivanja poslovnih prostora, protiv požarne zaštite, dimne, seizmičke i dr. Postiže se i visoka energetska ušteda, visoka zaštita kod ekstremnih vremenskih uslova itd.

Aluminijumska stolarija se deli na dve vrste: sa prekinutim termičkim mostom (termo) i bez prekinutog termičkog mosta (hladne). Sistemi sa prekinutim termo mostom koriste se kod objekata koji zahtevaju visoku toplotnu izolaciju, dok se sistem bez prekinutog termo mosta koristi kod izrade unutrašnjih elemenata, gde termoizolacija nije bitna karakteristika, npr. proizvodne hale, stakleni izlozi itd.

Na početku ere aluminijumske stolarije, ograničenje je predstavljao mali izbor boja koje su se mogle sresti kod ove vrste stolarije. No, razvojem tehnologije i taj problem je rešen, pa se aluminijumska stolarija, posebnim postupkom može bojiti u svim bojama i nijansama . Takođe se može kombinovati sa drvetom ili folijom koja imitira razne vrste drvene stolarije. Ovo doprinosi veoma visokom estetskom utisku, koji pruža ova vrsta stolarije. Staklo koje se koristi prilikom zastakljivanja, takođe je veoma bitan segment kod ove vrste stolarije. Razne vrste stakla, odnosno obrade stakla koje se koriste u današnjoj arhitekturi i građevinarstvu, veoma utiču na estetsku kategoriju jednog objekta, kao i na njegove tehničke karakteristike.

Sve u svemu, aluminijumska stolarija postaje obavezan dekor, odraz dobrog ukusa, stila i luksuza u današnje vreme. Njena, za naše uslove, još uvek relativno visoka cena, direktno je proporcionalna njenom kvalitetu, a naročito veku trajanja. S obzirom na to da aluminijumska stolarija ima vek trajanja čak i do 90 godina, onda se zaista vredi odlučiti za ovakvu investiciju, jer profesionalno urađena i postavljena aluminijumska stolarija , je investicija za ceo život, pa čak i za buduće generacije.

 

Pročitano 467 puta
Morate biti prijavljeni da bi mogli da ostavite komentar